Honden nieuws - trimsalon ebony zoetermeer

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Honden nieuws

Een aanrader op het gebied van Honden uitlaatservice!!

Uitlaatservice Gina!!

Twee zeer bevlogen meiden die een heel ander kijk hebben op het uitlaat gebeuren.

Een "HONDEN SPEELTUIN"


Een groot veld met een hek er omheen en continu toezicht waarborgt de veiligheid van uw hond. Overal leuke hondenspeeltuigen zorgen ervoor dat de honden zich geen moment hoeven te vervelen.

Als U een aanmelding doet, dan komen de meiden eerst even kennismaken en kijken of de hond in de groep past. De dames vinden rust en plezier heel belangrijk en ze zorgen er dan ook voor dat er steeds weer nieuwe speeldingen voor de honden zijn. Bovendien vindt u thuis altijd een dagverslag over en van uw hond. Hoe is het gegaan, zijn er bijzonderheden enz.

Kampioenschappen Zweden.

Hallo allemaal,

Zoals de meesten wel wisten zijn we afgelopen week naar de wereldkampioenschappen geweest in Zweden en zojuist zijn we weer thuisgekomen.
Hier waren 2 separate shows, n.l. op dag 1 (3 juli de Wereldkampioenschappen voor de Zwitserse Witte Herder een dag later gevolgd door de worldwinner waar alle rashonden competeerden.

Vooraf hadden Marianne en ik de hoop dat als er maar 1 van de honden op 1 van de dagen een plaatsing (plek bij de eerste 4) zou krijgen dat het al fantastisch was.
Op 3 juli mocht Umuk het spits afbijten in de tussenklasse en toen we de concurrentie hadden gezien wisten we dat het heel moeilijk zou worden. Nagenoeg alle honden in alle klassen zagen er geweldig uit. Maar het ongelofelijke gebeurde, Umuk werd 1 Uitmuntend en dus WERELDKAMPIOEN in zijn klasse. Umuk heeft nu 7 x meegedaan op een buitenlandse show en de slechtste prestatie is de 1e plaats

Na Umuk moest Zayas de ring in en dat was helemaal een thriller, na de keuring werden er 9 honden teruggeroepen voor de plaatsing maar het was een Duitse keurmeester en die vallen doorgaans niet op de kortharige vachtsoort (stockhaar) van Zayas. Zayas was dan ook de enige stockhaar tussen 6 langstocken. Na een paar rondjes lopen gingen er 2 uit vervolgens nog een paar rondjes en er gingen er nog 2 uit, toen moest er dus nog 1 uit voordat er geplaatst ging worden en gelukkig Zayas bleef in de ring en werd uiteindelijk 3e dus een geweldige prestatie.

De volgende dag kwamen nagenoeg dezelfde honden in actie tijdens de wereldwinner en opnieuw haalde Umuk de eerste plek, voor Zayas was deze keer helaas geen plaatsing weggelegd maar al met al 2 x de eerste plek en 1 x 3 tijdens wereldkampioenschappen is een fantastische ervaring.

De site wordt asap weer bijgewerkt maar dan kan nog even duren.

Groetjes, George & Marianne

MAG test.

Hallo hondenliefhebber!

Minister Verburg heeft een nieuwe regeling bedacht betreffende agressieve honden. Alle honden die een keer grommen, verstijven, uitvallen, etc, kunnen als agressief worden aangetekend. Ze kunnen onmiddellijk in beslag worden genomen, krijgen daarna de zgn. MAG test en als de hond daar niet voor slaagt, zal hij zo spoedig mogelijk ingeslapen worden.

We weten allemaal dat grommen of verstijven een waarschuwingssignaal van de hond is om duidelijk te maken niet dichterbij te komen. Honden kunnen nou eenmaal niet zeggen dat ze het genoeg vinden. Maar minister Verburg vindt dit blijkbaar agressief gedrag.

Bij de MAG-test wordt gebruik gemaakt van plastic handjes, poppen, houten katten (!), etc. Deze attributen ruiken niet naar mens of dier, dus zijn het voor de hond gewoon stukken hout of plastic. Voelt de hond zich aangevallen door een stuk plastic, dan zal hij daar gewoon in bijten. Gevolg: Weg hond!

Het zal als het aan de minister ligt nu dus mogelijk worden om mensen die een hekel aan jou, of aan je honden hebben, te laten regelen dat je hond opgepakt wordt en een spuitje krijgt. Een ideale situatie voor mensen die bang voor honden zijn of een hekel aan honden hebben.

Dit laten we toch niet gebeuren?
Teken de petitie:

En stuur het adres door naar andere hondenliefhebbers!

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu